PensioenLab zoekt jonge deelnemers

Diversiteit binnen pensioenfondsen is al jaren een punt van aandacht in de branche. PensioenLab heeft aangekondigd voor een nieuwe ronde op zoek te zijn naar nieuwe kandidaten die geïnteresseerd zijn in een opleiding tot pensioenfondsbestuurder.

BPZ vindt het belangrijk om jonge mensen op te leiden tot pensioenfondsbestuurders
BPZ is een goed voorbeeld in de pensioensector als het gaat om diversiteit in het bestuur. Het bestuur bestaat uit 2 mannen en 1 vrouw, waarvan 1 van de mannen onder de 40 is. Doordat het bestuur divers is, worden besluiten vanuit verschillende oogpunten bekeken en maakt het dat de belangenafweging in het bestuur beter kan worden uitgevoerd.

In 2020/2020 heeft BPZ een trainee laten meelopen
Het bestuur heeft in 2020/2021 iemand die de opleiding heeft gevolgd vanuit het PensioenLab de mogelijkheid geboden om mee te kijken bij het pensioenfonds en om deel te nemen aan de discussies die er in het fonds worden gevoerd. Een goede manier om te zien hoe een pensioenfonds werkt in de praktijk. Niet alleen heeft hij alle stukken mogen inzien, hij heeft ook mogen meemaken hoe het er aan toe gaat aan de bestuurstafel.

Pensioenlab zoekt nieuwe kandidaten
Ben jij tussen de 18 en 35 jaar en heb jij de ambitie om in de toekomst pensioenfonds bestuurder te worden? Dan is dit een mooie kans voor jou. Het PensioenLab zoekt namelijk nieuwe kandidaten. De kandidaten worden opgeleid tot Pensioenfondsbestuurder op Geschiktheidsniveau A. Wil jij weten wat je precies mag verwachten van deze editie van PensioenLab? Bekijk dan de oproep.