Eerder stoppen met werken kan bij BPZ vanaf 55 jaar

Het pensioen dat wordt opgebouwd bij BPZ gaat standaard in op de dag dat u 68 jaar wordt. BPZ krijgt regelmatig te horen dat iemand liever eerder al met pensioen zou willen gaan. Bij BPZ kan dat!

Wist u dat u bij BPZ al vanaf leeftijd 55 jaar met pensioen kunt?
U kunt uw pensioen bij BPZ in laten gaan op een voor u geschikt moment, maar op zijn vroegst op 55 jaar. Wilt u op uw AOW-leeftijd met pensioen? Dat kan. Wilt u op 60 jaar met pensioen, dan kan dat ook. Houd er wel rekening mee dat als u eerder met pensioen gaat, dat dan ook de opbouw van uw pensioen eerder stopt en het pensioen over meer jaren moet worden uitgekeerd. Dat betekent dat uw pensioen lager wordt dan wanneer u blijft doorwerken tot uw 68e en het pensioen dan pas laat ingaan.

Let op als u eerder dan 5 jaar voor uw AOW-datum met pensioen wilt
Als u eerder dan 5 jaar vóór uw AOW-datum volledig met pensioen gaat, mag u vanuit wetgeving geen salaris of inkomen uit werk meer hebben. U stopt dus helemaal met werken. Wilt u toch nog voor een deel blijven werken en voor het andere deel met pensioen gaan? Dan moet u voor het deel dat uw pensioen ingaat, stoppen met werken. Stel, werkt u nu 40 uur per week en wilt u uw pensioen voor de helft laten uitbetalen? Dan moet u voor minimaal 50% stoppen met werken. U mag dan dus nog maar maximaal 20 uur per week werken naast uw pensioenuitkering.

Wat u moet doen om eerder te stoppen met werken
Eerst moet u ruim van tevoren duidelijke afspraken met uw werkgever maken. U kunt dan een datum voor pensionering afspreken waar u naar uit kunt kijken en die uw werkgever voldoende tijd geeft om een vervanger te vinden. Neem vervolgens uiterlijk 3 maanden vóór uw gewenste pensioendatum contact met BPZ op om alles te regelen. Dan hebben wij de juiste gegevens om uw pensioen op tijd in te kunnen laten gaan.