Wat te doen na mijn pensioen...

De meeste mensen kijken uit naar hun pensioen en hebben volop goede voornemens. Sommige kijken er naar uit om meer tijd door te brengen met hun (klein)kinderen, andere nemen eindelijk een hond om lekker naar buiten te kunnen gaan en weer anderen blijven liever toch nog enkele dagen per week werken (betaald of vrijwillig). Allemaal leuke voornemens. Het is aan te raden om eens stil te staan bij hoe u uw pensioen in wenst te vullen.

Enkele tips om uw pensioen goed in te vullen

Tip 1: Maak een wensenlijst van dingen die u altijd al had willen doen
Altijd al eens een verre reis naar Azië willen maken? Of toch eindelijk eens een bezoek brengen aan de Hunebedden in Drenthe? Mogelijk bent u niet van het reizen en kunt u eindelijk de moestuin starten die u altijd al had willen hebben of heeft u nu eindelijk de tijd om eens bij die goede vrienden in de Achterhoek op bezoek te gaan. Kortom, maak een bucketlist met alle dingen die u nog zou willen doen en plan deze activiteiten zodat u iets heeft om naar uit te kijken.

Tip 2: Maak tijd vrij voor familie
Door het drukke werkleven is het privéleven misschien op een lager pitje komen te staan. U kan met uw partner vaker iets ondernemen. Maak afspraken met uw kinderen of kleinkinderen om ze vaker te zien of om een leuk uitje te organiseren met elkaar. Ook kan het nu mogelijk zijn om een vaste oppasdag af te spreken zodat u meer tijd kunt doorbrengen met elkaar.

Tip 3: Uw huis biedt ook genoeg opties
Geniet regelmatig van het thuis zijn. Ga lekker in de tuin zitten, lees een boek of de krant of ga eens een kop koffie drinken bij de buren. Daarnaast zijn er in elk huis ook nog wel klusjes die al lang zijn blijven liggen maar die toch echt een keer gedaan moeten worden, nu is de ideale gelegenheid om het huis of de tuin eens goed aan te pakken.

Tip 4: Vrijwilligerswerk
Er zijn veel mensen die het leuk vinden om toch nog iets te blijven doen. Dat kan betaald werk zijn, maar ook veel organisaties zijn blij met mensen die vrijwilligerswerk willen komen doen voor een paar uurtjes in de week.

Tip 5: Bewegen houdt u fit
Er is geen smoes meer om niet te gaan bewegen. Bewegen is namelijk goed voor de mens en het kan ingevuld worden zoals u zelf leuk vindt. Ga lekker naar buiten of schrijf u in bij een sportvereniging of kaartclub in de buurt. Daarmee kunnen naast een fit leven ook leuke nieuwe contacten ontstaan.

Sta eens stil bij wat u gaat doen als u met pensioen gaat
Hopelijk helpen deze tips om na te denken over wat u gaat doen na uw pensioen. Wacht niet tot het daadwerkelijk zover is, want sommige plannen kosten geld en daar zal op tijd voor gespaard moeten worden.