Wat zijn de effecten van het coronavirus op pensioen en service?

De maatregelen in Nederland rondom het coronavirus (COVID-19) worden steeds aangescherpt. Mogelijk leidt dit bij u tot vragen over uw pensioen bij BPZ of over onze dienstverlening. Op deze pagina beantwoorden we belangrijke vragen en houden we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

BPZ is gewoon bereikbaar voor vragen
Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. U kunt ons ook mailen. U kunt dus zoals altijd terecht met uw vragen over uw pensioen bij BPZ. Bent u niet in de gelegenheid telefonisch contact met ons op te nemen? U heeft dan nog de mogelijkheid om te chatten met een medewerker. Log hiervoor in op Mijn pensioen.

Het coronavirus heeft geen invloed op de uitbetaling van uw pensioen
Ontvangt u pensioen van ons? Dan krijgt u uw maandelijkse bedrag op de datum zoals u gewend bent. Deze maand betaalt BPZ de pensioenen uit op 23 maart. Goed om te weten: het kan zijn dat het geld pas in de loop van de dag op uw rekening staat.

Het coronavirus heeft geen invloed op het nabestaanden- of arbeidsongeschiktheidspensioen
Vorige week gingen er berichten rond in de media dat verschillende pensioenfondsen geen nabestaandenpensioen zouden uitkeren als deelnemers aan het coronavirus overlijden. Dat is niet juist. BPZ keert het nabestaandenpensioen ook uit als een deelnemer overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus. Hier verandert dus niets aan. Datzelfde geldt voor het arbeidsongeschiktheidspensioen: hier houden we ons aan de reguliere voorwaarden. Het coronavirus heeft hier dus geen invloed op.

Werktijdverkorting heeft geen invloed op uw pensioenopbouw
Vraagt uw werkgever werktijdverkorting aan in verband met het coronavirus? Dan blijft uw pensioenopbouw hetzelfde. Dat zit zo. In de meeste gevallen betaalt uw werkgever bij werktijdverkorting het volledige loon uit. Voor een deel van dit loon krijgt hij een tijdelijke WW-uitkering van UWV. Dit betekent dat BPZ dezelfde premie blijft ontvangen. Hierdoor verandert er niets in uw pensioenopbouw.

Bij nieuwe belangrijke ontwikkelingen actualiseren we deze website. Houd deze daarom in de gaten.