Bestuur

Het bestuur van Pensioenfonds Zuivel bepaalt het beleid en is eindverantwoordelijk voor de pensioenuitvoering. Het houdt daarbij zorgvuldig rekening met de belangen van deelnemers, pensioengerechtigden en aangesloten organisaties.

Samenstelling bestuur per 1 januari 2021

De heer A.N. Jager, voorzitter
Mevrouw S. van Hoogdalem
De heer K.E. Bunte

 • De heer K.E. Bunte
  Bestuurslid sinds 15 januari 2020.
  Aandachtsgebieden: risicomanagement, administratieve organisatie en interne controle.

  "Pensioenen hebben me altijd geïnteresseerd. Als ik dat zeg op een verjaardag word ik af en toe raar aangekeken, maar het is denk ik de combinatie van het economische met het maatschappelijke wat me zo boeit: Jong en Oud, Man en Vrouw, Laag- en Hoogopgeleid – we delen met zijn allen die gezamenlijk pensioenpot. Elke beslissing die je daar vervolgens maakt, heeft verschillende gevolgen voor verschillende groepen. Het interesseerde me en ik studeerde er op af aan de Universiteit van Tilburg. Ik begon vervolgens mijn carrière bij een pensioenuitvoeringsorganisatie, waar ik een management traineeship heb gevolgd en vervolgens al snel op de risicomanagement afdeling aan de slag ging. Vanuit een motivatie om meer omgevingen te ervaren, ben ik gestart bij een nieuw klein risicomanagement advieskantoor. Daar heb ik opdrachten gedaan voor zowel kleine als ook hele grote pensioenfondsen. Na een opdracht binnen een bank omgeving, besloot ik voor mijzelf te beginnen en heb ik risicomanagement opdrachten gedaan voor onder andere een verzekeraar, een pensioenuitvoerder en diverse (ondernemings)pensioenfondsen. Deze werkzaamheden combineer ik op dit moment met mijn bestuursfunctie bij BPZ. Mijn motivatie voor de bestuursfunctie bij BPZ zit vooral in het samenvallen van een aantal belangrijke onderdelen van mijn (werkende) leven. De overgang van een meer adviserende naar een beleidsmatige positie binnen BPZ, is voor mij een mooie en natuurlijke vervolgstap in mijn carrière. Ik kom hiermee dichterbij de deelnemer te staan. En dat in een sector en een omgeving waarin ik ben opgegroeid, waarin ik me thuis voel. Mijn kennis en ervaring zet ik in om de kracht van een beheerst en efficiënt pensioenfonds te behouden in een snel veranderende pensioenomgeving."

 

 • Mevrouw S. van Hoogdalem
  Bestuurslid 1 januari 2021.

  "Al ruim 25 jaar ben ik werkzaam op het gebied van pensioenen in Nederland. En dat doe ik nog met veel plezier en passie. Naast de werkzaamheden voor BPZ ben ik drie dagen per week werkzaam bij een adviesbureau. Hier heb ik de afgelopen jaren een groot aantal pensioenfondsen mogen adviseren met betrekking tot hun pensioenregeling, hun premie- en indexatiebeleid en hun strategische beleggingsbeleid. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren de vele pensioenhervormingen van dichtbij mogen meemaken, en kijk ik uit naar de nieuwe fase waar we met de sector voor staan. Mijn achtergrond is een opleiding Econometrie aangevuld met een beleggingsopleiding en een risicomanagementopleiding. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in voor een goede uitvoering van de pensioenregeling van de Zuivel en aanverwante industrie."

 

 • De heer A.N. Jager, voorzitter
  Voorzitter sinds de oprichting op 5 november 2014.
  Aandachtsgebieden: uitbesteding, communicatie en wet- en regelgeving.

  "Ik ben na mijn studie Econometrie bij een actuarieel adviesbureau gaan werken. Hier heb ik voor pensioenfondsen en werkgevers gewerkt en diverse ervaring opgedaan. In mijn rol van managing consultant was ik betrokken bij de actuariële advisering, het ontwerp en invoering van nieuwe pensioenregelingen, risicomanagement maar ook de jaarlijkse certificering van pensioenfondsen. In mijn voorlaatste rol adviseerde ik werkgevers en cao-partijen over pensioenregelingen. Ook communicatie over pensioen was daarbij belangrijk. Eerder was ik ook voorzitter in een tweetal andere besturen van pensioenfondsen. Op dit moment ben ik bij een pensioenuitvoerder betrokken in allerhande trajecten van pensioenfondsen van die uitvoerder. Met mijn achtergrond wil ik een efficiënt pensioenfonds bereiken zodat de beschikbare middelen maximaal aan de deelnemers ten goede komen."